• Maranathakerk
  • Bijbel
  • kinderen
  • Gemeente
  • Samen..........
  • De "Maranathakerk"is ons kerkgebouw
  • Bij ons staan de Bijbel en de sacramenten centraal
  • Ook voor de kinderen is er veel aandacht
  • Voor de hele gemeente worden veel dingen georganiseerd
  • Samen...........

kalender

April 2018
zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30

Bij de wisseling van het jaar………

Broers en Zussen, zowel ouder als jonger, voor de afgelopen maand het volgende:

Bij de wisseling van het jaar………

Alweer een jaar voorbij. Uren, dagen, maanden en jaren vliegen als een schaduw heen. De tijd gaat snel, hoor je vaak. En op de keper beschouwd: ervaart iedereen dat niet zo? Zo, na de wisseling van een jaar zijn vele mensen vol goede moed en wensen de ander: ‘alles wat wenselijk is’, of ‘de beste wensen’, soms ook ’veel heil en zegen voor het nieuwe jaar’, weer anderen ‘een gelukkig nieuwjaar’. Hoe de wensen ook worden verwoord, het mag duidelijk zijn dat we de ander het goede gunnen. Een prachtige start, een mooi begin, echt diaconaal ook. Maar kijk eens achterom, kijk eens naar het jaar dat achter ons ligt, naar het jaar 2014. Ook toen had u goede voornemens. Wat is er van terecht gekomen? Waren we echt uit op het goede voor onze naaste, gunden we hem of haar inderdaad het allerbeste, of…..?
In het komende jaar zal veel op ons af komen, zo wordt er beweerd. Door het overhevelen van veel zorgtaken van het rijk naar de gemeenten, zal veel ook op de schouders komen van familie, buren, kennissen, vrienden en ja, ook op de schouders van gemeenteleden. Onze eigen broeders en zusters. Zijn wedaar klaar voor, kunnen we dit? En zijn we daarbij alleen gericht op onszelf, intern zeg maar, of hebben we ook oog voor allen die geen deel uitmaken van een grotere, sociale omgeving. Mensen die niet naar een kerk gaan, mensen die niet lid zijn van een (sport)vereniging, mensen die niet vaak in het buurthuis komen, mensen die … alleen door het leven gaan, geen familie hebben, mensen die eigenlijk wel een beetje apart zijn, misschien zwerven, geen dak boven het hoofd hebben, mensen die moesten vluchten, kortom: is/was onze wens inderdaad voor allen die op ons pad komen?
De diaconie zal binnenkort haar medewerking verlenen aan de actie van het Diaconaal Platform. Hierover is al eerder geschreven (dec. 2013) en nu komt het daadwerkelijk ook dichterbij. Dit betekent dat wij als diakenen echt heel concreet een beroep zullen gaan doen op uw fysieke inzet, op uw mankracht zeg maar. Echt inzetten voor uw mede-stadsgenoot, door kaartjes rond te brengen en even later deze ingevulde briefjes weer op te halen. Soms betekent dit ook om even uit te leggen waarom u dit doet en wat deze actie inhoud. Dan kunt u natuurlijk zeggen: dat moet van onze kerk. Maar u kunt ook uitleggen wat u persoonlijk beweegt om oog te hebben voor uw naaste, voor uw medemens, uw stadsgenoot. Een prachtig project, een unieke gelegenheid om er te zijn voor je naaste. Denk er alvast maar even over na of het iets voor u is. Bedenk daarbij dat “wat u doet voor de onaanzienlijksten in deze stad, u dat doet voor HEM” (Matt. 25:45). Hierin krijgt uw wens van het begin van dit jaar ook een concrete betekenis. Mooi toch. U hoort hier meer over.
Zo bij de wisseling van een jaar, net als op andere momenten trouwens, gaan je gedachten wel eens aan de loop. Nog eens memoreren wat er zoal is gebeurd. Mooie dingen en verdrietige zaken, blijde verrassingen en teleurstellingen, voorspoed en tegenslag. Niet alles was altijd positief. Er waren twijfels, boosheid wellicht, maar denk als het kan ook datgene wat wel goed ging, aan al het goede dat we kregen van onze trouwe God en Vader. Denk daarbij ook eens aan de rol die u daarin hebt gespeeld. Wat was uw inzet? Kwamen uw goede voornemens uit? Kunt u/kun jij ook beamen: ‘Vader, het heeft ons aan niets ontbroken’ ?
Ook kun je vooruit denken. Krijg ik nog een jaar aan mijn leven toegevoegd? Zal ik slagen op school? Zou ik promotie krijgen? Zou ik dit jaar wel werk kunnen vinden? Blijf ik gezond? Wordt ik eindelijk verlost van die vervelendekwaal? Zou ik het vriendje/vriendinnetje vinden waar ik zo naar uitkijk? Van alles kan er door ons hoofd spoken: wensen, verlangens, zorgen, twijfels.
Daarom aan het einde wederom een klassieker: Wat de toekomst brengen moge,…
De diaconie wenst u allemaal een prachtig jaar onder de zegen van onze goede God. En als we daarin gericht zijn op al onze naasten, dan krijgen we zelf ook volop aandacht van die naaste.
De vrede van God zij met u!
De diakenen.
(reactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 11 45 96 96)

10.000 redenen (Lisanne)