• Maranathakerk
  • Bijbel
  • kinderen
  • Gemeente
  • Samen..........
  • De "Maranathakerk"is ons kerkgebouw
  • Bij ons staan de Bijbel en de sacramenten centraal
  • Ook voor de kinderen is er veel aandacht
  • Voor de hele gemeente worden veel dingen georganiseerd
  • Samen...........

kalender

Februari 2018
zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28

Instructies ouders 0-3 crèche

Elke zondagmorgen, tijdens de kerkdienst, is er opvang voor uw baby of peuter in de 0-3 crèche. Om de crèche elke keer in goede banen te kunnen leiden zijn er enkele regels opgesteld.

Algemeen

Crèche

Tijdens de ochtendkerkdiensten wordt er een 0-3 crèche georganiseerd in zaal 5.
Deze zaal kunt u vinden door bij binnenkomst door de hoofdingang rechtdoor te lopen, de kerkzaal in. U loopt dan langs de linkerkant van de kerkzaal naar de andere kant van het gebouw en door de laatste deur slaat u linksaf. In het halletje gekomen is de 0-3 crèche gelijk links te vinden.
Ook is er buiten, aan de linkerkant van de Maranathakerk, voorbij de fietsenrekken, een ingang naar binnen, waarbij u gelijk in dit halletje terecht komt. Hierbij vindt u dan de deur van de 0-3 crèche rechts.
Alle kinderen van 0 tot 3 jaar kunnen naar de 0-3 crèche. Als uw kind 3 jaar is geworden mag het naar de 3+ crèche. (zie instructies 3+ crèche)

Leid(st)ers

Per kerkdienst staan 1 (of 2) volwassene(n) en 1 jongere ingeroosterd om op uw kind(eren) van 0 tot 3 jaar te passen.
De leid(st)ers zijn 25 minuten voor aanvang van de kerkdienst aanwezig. Als de volwassen leid(st)er er nog niet is als u uw kind brengt, blijft u dan bij uw kind tot de leid(st)er er wel is.

Ouders

Als u uw kinderen naar de crèche brengt, zult u ook gevraagd worden om er af en toe op te passen. Dit geldt natuurlijk alleen voor kinderen van onze gemeente.

Rooster

In de Maranathabode en op de website van onze gemeente kunt u lezen wie er wanneer oppast.

Voor de kerkdienst

Aanwezigheidsformulier invullen
Per kerkdienst moet er een formulier ingevuld worden, waarop de namen geschreven móeten worden van de leid(st)ers en alle namen van de kinderen die in de crèche aanwezig zijn. (Dit is verplicht zodat duidelijk is wie er in de crèche aanwezig is bij een eventuele calamiteit!)
Als ouder bent u er zelf verantwoordelijk voor dat de naam van uw kind op het formulier geschreven wordt, zodat de leid(st)ers tijd hebben om de kinderen op te vangen.

Naamstickers

Omdat het voor veel leid(st)ers toch lastig blijkt om vooral de jongste kinderen,   uit elkaar te houden worden er naamstickers gebruikt.
Als ouder bent u er verantwoordelijk voor dat uw kind een naamsticker op krijgt.
Als u uw kind in de 0-3 crèche brengt schrijft u bij binnenkomst de naam van uw kind op een sticker, waarna u deze op de kleding van uw kind plakt.

Crècheruimte

De 0-3 crèche wordt in zaal 5 georganiseerd. Deze ruimte heeft een nooddeur naar buiten.
Als er meer dan 8 kinderen aanwezig zijn mag de zaal ernaast ook gebruikt worden. (zaal 4)

Kinderwagens

Alle lege kinder- en wandelwagens mogen in het halletje tegen de lange muur gezet worden. Wilt u met de leid(st)er overleggen waar de kinderwagen kan staan, als uw kind in de wagen blijft liggen? Dan kan zij u wel vertellen waar de wagen het beste kan staan, i.v.m. spelende kinderen.

Verschonen

Wilt u uw kind voldoende luiers en billendoekjes meegeven in een tas, voorzien van de naam van uw kind?
Als u uw kind zelf nog wilt verschonen dan mag dat alleen in het invalidentoilet gedaan worden. Hier staat een tafel met een aankleedkussen.
Het invalidentoilet kunt u vinden in het zijgangetje recht tegenover de crèche. Graag de vuile luiers in een dichtgeknoopt zakje in de afvalemmer gooien!

Drinken en eten

In principe is het niet de bedoeling dat er gegeten of gedronken wordt in de crèche tijdens de kerkdienst. Voor het geven van flesjes of hapjes is helaas geen tijd en zijn er ook geen handen genoeg.
Alleen kinderen die zelfstandig uit een antilekbeker kunnen drinken mogen dit e.v.t. meenemen.

Deur sluiten

Denkt u erom dat u bij binnenkomst en bij het verlaten van de crèche de deur achter u dicht doet, zodat er geen kinderen uit de zaal weg kunnen kruipen of lopen. Dit geldt ook voor na de kerkdienst!

Tijdens de kerkdienst

Ouder nodig vanuit de kerkzaal?

Als uw kind ontroostbaar is, of als er iets met uw kind aan de hand is, zal de dienstdoende koster u als ouder uit de kerkzaal roepen.

Ontruimingsplan

Men is momenteel bezig om het ontruimingsplan up to date te maken.
De situatie m.b.t. het ontruimen van de crèches is nu:

Als er een ontruiming van het kerkgebouw moet plaatsvinden van zijn enkele ouderlingen verantwoordelijk voor de kinderen van de crèches. Zij zullen uw kind(eren) meenemen naar buiten, naar de overzijde van de Groen van Prinstererlaan. Probeer dus als ouder niet zelf uw kind op te halen!
Als u – na het opvolgen van de instructies van de koster - zelf buiten gekomen bent kunt u uw kind(eren) weer hier vandaan ophalen.

Na de kerkdienst

Opruimen

Na de kerkdienst moet al het speelgoed weer in de daarvoor bestemde bakken opgeruimd worden. Mocht er nog veel speelgoed liggen wilt u dan misschien met uw kind nog iets opruimen?

Werkgroep Jeugd & Eredienst,

Assen-West, juli 2011

Zustergemeenten