ds. G.O Sander

p1020241Sinds mei 2009 ben ik (met veel plezier) predikant van Assen-West. Daarvoor was ik predikant in Siegerswoude-Frieschepalen (2000 – 2009). Mijn eerste gemeente was Kantens (1994 – 2000).

Over mijzelf: ik ben op 13 februari 1963 geboren in Overschild, een klein plaatsje op het  Groninger platteland. Toen ik 10 jaar was verhuisden mijn ouders naar Beekbergen. In het nabijgelegen Apeldoorn haalde ik  achtereenvolgens mijn MAVO, HAVO en VWO-diploma. Na nog twee jaar Vooropleiding Latijn en Grieks begon ik in 1985 aan de studie theologie. In 1994 studeerde ik af en werd ik – na de kerkelijke examens te hebben afgelegd predikant in Kantens.  In 1992 ben ik getrouwd met Jeannet. Samen kregen we van de Here vier kinderen: Thijs, Bram, Esther en Kristel.

Predikant zijn is mooi en afwisselend werk. Je mag op veel plaatsen en in veel situaties het evangelie van Gods liefde voor mensen in Christus doorvertellen en uitdragen. En in uiteenlopende situaties leiding geven. Ook het wekelijkse contact met jongeren tijdens de catechisaties is een boeiend onderdeel van je werk.

Tegelijk is het (zeker tegenwoordig!) niet altijd even gemakkelijk. Zoveel hoofden, zoveel zinnen en dat betekent dat er best veel op je af komt. Er is veel om te verwerken en over na te denken. Gelukkig sta je als fulltime-ambtsdrager niet alleen, maar mag je werken in het team van ouderlingen en diakenen.  We mogen samen leiding geven. En uiteraard . . . de Here geeft je door zijn Geest de kracht om dit mooie werk te kunnen doen.

ds. G.O. Sander
Peter v. Anrooystraat 11
9402 TR Assen.
Tel: 371920 (werk)/ Tel: 372832 (prive).

Kerkelijk Werker

Onze kerkelijk werker