• Maranathakerk
  • Bijbel
  • kinderen
  • Gemeente
  • Samen..........
  • De "Maranathakerk"is ons kerkgebouw
  • Bij ons staan de Bijbel en de sacramenten centraal
  • Ook voor de kinderen is er veel aandacht
  • Voor de hele gemeente worden veel dingen georganiseerd
  • Samen...........

kalender

Februari 2018
zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28

JC (Jeugdcentrale)

Via dit artikel willen  wij ons eerst even voorstellen. Wij zijn de JC en zijn verantwoordelijk voor het verenigingswerk van de jeugd van 16 jaar t/m 25.

Het bestuur van de JC bestaat uit:


Voorzitter:              Martin van der Laan
Penningmeester:     Jaap van der Heide
Secretaresse:          Sandra Janssen
Alg. lid:                  Tim Bronsema
Alg. lid:                   Bram Sloots

Sinds 2010 is het vergadermodule veranderd. Voorheen waren er 4 aparte verenigingen die meestal op de zondag hun vergaderingen hielden. Helaas bleek dat er 3 verenigingen niet meer zo goed liepen. Er werd niet meer op doelgericht  manier vergaderd en van Bijbelstudie kwam daardoor niet meer zo veel. Eén verenging liep wel goed. Deze groep is later buiten de JC om, zelf gaan vergaderen. Ook treffen deze mensen elkaar nu nog regelmatig.

In 2010 is besloten de 3 groepen samen te voegen tot 1 grote vereniging.  Vanaf toen is zijn we ook één keer per twee weken gaan vergaderen.  De vergadering wordt plenair geopend, en de mededelingen van het bestuur worden gedaan.  Daarna wordt er meestal een inleiding voorgelezen waarna het onderwerp in groepen van 4 – 5 personen besproken wordt. Eventueel wordt aan het einde van de avond het onderwerp nog plenair na besproken.
Uiteraard zijn er ook avonden bij waarbij de invulling anders verloopt.  Maar doel van deze avonden is en blijft: meer kennis op te doen van de Bijbel en door gesprekken met elkaar  het geloof en de persoonlijke relatie met God  te voeden en te versterken.
Dit seizoen willen we ook de gemeente betrekken in de verenigingsavonden. Dit willen we o.a. doen door 2 filmavonden te beleggen en een spreker uit te nodigen. Hierbij wordt dan ook de gemeente uitgenodigd. Ook dit soort avonden vormen hopelijk de aanleiding tot het met elkaar doorspreken over ons geloof en hoe we daar mee om gaan elke dag.
Maar ook in de ontspannende activiteiten die we jaarlijks organiseren zal de gemeente uitgenodigd worden.  We werken voor deze activiteiten samen met de JJC.( JongeJeugdCentrale)

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.