Gemeente project 2014/2015

Ga met God
Dagelijks onderweg met je Schepper
Gemeenteproject 2014/2015

Ook dit seizoen gaan we weer aan de slag met een gemeenteproject. We hebben gekozen voor het project 'Ga met God'. Dagelijks onderweg met je Schepper. In de Bijbel lezen we dat Henoch wandelde met God (Gen. 5:24, NV51). Wandelen met God: hoe doe je dat? Wil God, hand in hand, lopen met ons? In dit gemeenteproject ontdek je dat God inderdaad vertrouwelijk met ons wil omgaan. Het boek dat bij dit project hoort heet 'Ga met God' (Uitgeverij de Vuurbaak) en is geschreven door ds. Gerrit Gunnink, predikant van de GKv Amersfoort-West.

Ook dit project is een zogenaamde 40-dagen-project (net als Feest van Genade). Toch hebben we ervoor gekozen het project niet te persen in die 40 dagen, maar het te verspreiden over het kerkelijke seizoen 2014-2015. Dat maakt bespreking van het project in de kringen wat minder intensief. Er zullen thema/projectzondagen zijn in het najaar 2014 (2) en in het voorjaar 2015 (4). Verdere informatie ontvangt u via onze Maranathabode en/of via de kringleiders.

Onderwerpen:
Week 1 - Routeverkenning Dit eerste hoofdstuk is de voorbereiding op het 'lopen'. Het is goed te weten waar je aan begint. De eerste drie dagen kijken we naar drie geoefende wandelaars met God (Henoch, Noach en Abraham). Daarna verkennen we de route en ontdekken drie kenmerken van het wandelen met God: training, intimiteit en continuïteit.

Week 2 - De bidkapel in Je hele leven mag je delen met God. Dat betekent niet dat bijzondere momenten en tijden met God overbodig zijn. Tijdens je tocht mag je regelmatig de 'bidkapel' in om te schuilen bij God, uit te rusten en bij te tanken. Het is noodzaak tijd te maken voor God.

Week 3 - Samen op reis Wandelen met God kan zomaar verworden tot een inididuele trip met God. Dan wordt je een geestelijke 'kluizenaar'. Dat is niet de bedoeling. In Gods gezelschap worden op zichzelf gerichte mensen omgevormd tot een groep bruiloftsgasten die onderweg zijn.

Week 4 - Achter Jezus aan Hoe leef je voor God en hoe ga je achter de Here Jezus aan? In dit hoofdstuk wordt navolging ingevuld langs de drie sporen van gehoorzaamheid, nederigheid en barmhartigheid.

Week 5 - De pelgrimsbaan Je denkt na over de relatie tussen je dagelijs werk (betaald/onbetaald) en het feit dat je pelgrim bent. Hoe gedraag je je als christen als je aan het werk bent? Kan het: werk en geloof combineren? Of levert dat voortdurend spanning op?

Week 6 - Op naar de eindbestemming De aandacht wordt gericht op de toekomst: de nadering van het grote genieten samen met en voor God. Het mag je intense vreugde geven dat de finish in zicht is. Zinkt de moed je in de schoenen, verdwaal dan niet en blijf niet steken in de mist van het moment. De toekomst is onderweg! Zie in de dingen waarvan je nu geniet een verwijzing naar de onaantastbare vreugde die komt.

Dit project is vooral een praktisch project: het laat je niet alleen op je stoel zitten om met elkaar te praten over je leven met God. Het heeft echt iets weg van een wandeltocht. Je gaat samen op reis door het christenleven. Regelmatig sta je stil om na te denken over de route, waarna je weer verder loopt in een bepaalde richting. Onderweg - al lopend - leer je handen en voeten te geven aan je leven met God.

Met vriendelijke groet,
De kerkenraad